LES AAN HUIS‎ > ‎

algemene voorwaarden

 1. AANSPRAKELIJKHEID
 2. HONDSBRAAF en de trainer kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enige schade die door, of aan de hond van de cursist is veroorzaakt voor, tijdens of na de training.
 3. De eigenaar van de hond blijft te allen tijde, dus ook tijdens de training, verantwoordelijk voor de gedragingen van zijn hond, alsmede de gevolgen daarvan. Ook wanneer een ander daarmee traint.
 4. De eigenaar van de hond heeft voor aanvang en gedurende de cursus een geldige WA-verzekering met dekking voor de hond.


  KINDEREN EN TRAINING
 5. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen onder begeleiding van en samen met de ouders trainen. Mits ze wel bij de eigen hond blijven en de instructies van ouders en trainer opvolgen.
 6. Zelfstandig trainen kan in principe vanaf 11-16 jaar, maar staat vooraf ter beoordeling van de trainer. Dit kan op afspraak gratis, voorafgaand aan de cursus voorgelegd worden.
 7. Ouders blijven ook op training te allen tijde verantwoordelijk voor de gedragingen van hun kind, alsmede de gevolgen daarvan. 


  TIJDENS VERBLIJF OP TRAININGSLOCATIE
 8. Zijn de honden binnen en buiten te allen tijde aangelijnd, behalve tijdens vooraf aangegeven trainingsituaties op aanwijzing van de trainer.
 9. Honden voorzien van de benodigde entingen geldend voor zijn leeftijd, aantoonbaar middels entingboekje welke op de eerste les ter inzage wordt gevraagd.
 10. Wordt door honden NIET onderling gespeeld zonder toezicht van trainer. Dit zal begeleid worden om de cursisten thuis te maken in de spel- en lichaamstaal van honden, ter voorkoming van onbedoeld letsel.
 11. Tijdens de training draagt de hond een halsband met gesp of tuig met bevestigingsring aan voorzijde.
 12. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een leren of stoffen riem uit één stuk van ca. 2 meter.
 13. De cursist heeft zelf voldoende beloningsmiddelen bij zich.
 14. De cursist heeft altijd poepzakjes bij zich en zal ontlasting van zijn eigen hond opruimen. En zorgen dat de hond niet tegen meubilair, gebouwen of voorwerpen plast en maakt anders indien nodig schoon.

  CURSUSGELD EN ANNULERING
 15. Cursusgeld dient de eerste les contant en gepast te worden voldaan. Of voor aanvang van de training te zijn bijgeschreven op het rekeningnummer van HONDSBRAAF vermeld op de factuur. Bij betaling worden de algemene voorwaarden voor akkoord beschouwd.
 16. Bij onverwachte verhindering van privétraining kunnen gemaakt  afspraken gewijzigd worden. Hiervoor geldt de volgende regeling:
  - Bij annulering binnen 48 uur wordt in onderling overleg met de trainer een nieuwe datum gepland.
  - Bij annulering binnen 24 uur, vervalt de gereserveerde training, zonder restitutie.
  - Bij overmacht is het ter beoordeling van HONDSBRAAF.
 17. Bij onverwachte verhindering, afmelding of onvoorziene afwezigheid van een groepsles is het mogelijk één inhaalles van 15 minuten te volgen, op afspraak met de trainer. Bij afwezigheid van twee of meer lessen wordt geen certificaat meer uitgereikt.
 18. Indien door ziekte of verhindering van de trainer een les vervalt, zal deze in overleg op een ander tijdstip worden aangeboden. Veelal de week daarop volgend.
 19. Restitutie van cursusgeld bij tussentijdse beëindiging van de privé en/of groepscursus door de cursist is niet mogelijk.
 20. Bij aangetoonde overmacht, ter beoordeling van HONDBRAAF kan, met vermindering van 45,- euro aan administratiekosten, het resterende cursusgeld per overboeking aan de cursist worden gerestitueerd.